2 H hladká múka * 1 H celozrnná múka * 2 KL soľ * 1 KL sušené droždie * 1,5 H voda * semienka: slnečnica, tekvica ...
Postup:
Všetky suroviny spolu v miske vareškou premiešame, aby sa dobre spojili. Misku zakryjeme a necháme pri izbovej teplote cesto kysnúť asi 8 hodín. Minimálne 6 a maximálne 12. Čím dlhšie cesto kysne, tým budú oká v striedke väčšie. Keď cesto vykysne, rozohrejeme rúru aj s pekáčom a pokrievkou na 250 stupňov. Cesto preložíme do horúceho pekáča, zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnejšej časti rúry na 30 minút piecť. Potom pekáč vyberieme a pokrievku dáme bokom. Znovu vložíme do rúry bez pokrievky a pečieme ďalších 20 minút na 230 stupňov. Takto sa prepečie kôrka chleba krásne do zlatista. Chlieb necháme na mriežke vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára