Škvarkové pagáče (s acidofilným mliekom)

Ingrediencie:

800 g polohrubá múka * 200 g špaldová múka * 1 droždie * 2 vajcia * 500 ml acidofilné mlieko * 3 PL bravčová masť * 2 PL oškvarky * 1 PL soľ * 1 PL rasca * mleté čierne korenie _____ 400 g škvarky 

Postup:

Vymiesime cesto a necháme nakysnúť. Premiesime, vyklopíme na dosku, vyvaľkáme a natrieme nasekané škvarky. Zložíme a necháme postáť. Po 20 minútach vyvaľkáme a opäť zložíme - opakujeme 3x. Vykrajujeme pagáče, uložíme na plech a natrieme vajíčkom. Necháme pol hodinu podkysnúť a pečieme - 30 minút 200 st., potom znížime na 170 a ešte 10 minút pečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...