Orechové sucháre

Ingrediencie:

5 bielka * 100 g práškový cukor * 150 g hladká múka špaldová * štipka soli * 120 g orechov (mandle, vlašské orechy, lieskovce,..)

Postup:

Z bielkov a štipky soli si ušľaháme sneh. Najprv do neho zašľaháme preosiaty cukor, potom zamiešame preosiatu múku a až nakoniec orechy. Formu na srnčí chrbát si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Snehovo-orechovú zmes nalejeme do formy a pečieme približne 40-45 minút na 180 stupňov. Po upečení ešte horúce zabalíme celé aj s formou do alobalu a necháme do druhé dňa odležať. Na druhý deň vyklopíme a narežeme na plátky. Uložíme na plech a sušíme na 120 st. 35 minút prípadne kým nezružovejú a nestvrdú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...