tang zhong: 25 g hladká múka špaldová * 125 ml voda _____ cesto: 325 g hladká múka špaldová * 25 ml mlieko * 85 g roztopené maslo * 60 g cukor (vanilínový + kryštálový) * 30 g hrozienok * 45 g mandle (30 g do cesta) * 20 g droždie * 3 žĺtky * 1 KL citrónová kôra _____ vajce na potretie
Postup:
Ako prvé si pripravíme tang zhong. Múku zmiešame s vodou a na miernom ohni za stáleho miešania zahrejeme na 65 stupňov (2-3 minútky). Zmes má zhustnúť na "kašu". Ak nemáme teplomer stiahneme vo chvíli, keď začne hustnúť (nesmie vrieť). Tang zhong dáme do misky, zakryjeme fóliou priamo na povrchu a necháme na izbovú teplotu vychladiť. Tang zhong môžeme skladovať aj v chladničke 2-3 dni, ale vždy pred prípravou necháme ohriať na izbovú teplotu.
Do misky preosejeme múku, pridáme mlieko, tang zhong, maslo, cukor, droždie a žĺtky. Vymiesime cesto. Na záver ešte vmiešame vopred namočené hrozienka, 30 g mandle a kôru. Cesto necháme 60 minút nakysnúť. Vykysnuté vyklopíme na dosku a stočíme do pekného guľatého tvaru a dáme na plech s papierom alebo dáme do vymastenej a vysypanej formy (ja mám od remosky). Zakryjeme a necháme približne 90 minút kysnúť - zdvojnásobí objem.
Vykysnutý mazanec potrieme vajíčkom a posypeme mandľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov 45 minút.
inšpirácia: https://recepty.cuketka.cz/mazanec/
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára