4 bielka * 280 g práškový cukor * 180 g mleté orechy * 1 PL polohrubá múka _____ krém: 4 žĺtka * 1 vajce * 200 g práškový cukor * 4 PL kakao * 250 g maslo _____ 180 g čokolády * 30 g Cery
Postup:
Bielka s cukrom vyšľaháme nad parou do tuhého snehu. Začíname za studena. Šľaháme približne 10 minút. Dáme dole z tepla a zľaha primiešame orechy a múku. Hmotu dáme do zdobiaceho vrecka s ozdobným hrotom a na plech s papierom robíme rožky. Vložíme do rúry vyhriatej na 220 st. a hneď znížime na 130 stupňov. Súšíme približne 25-30 minút.
Krém si pripravíme tak, že žĺtka s vajíčkom a cukrom šľaháme nad parou, kým nie je hmota horúca. Primiešame kakao a necháme vychladnúť. Do vychladenej hmoty zašľaháme mäkké maslo. Krémom naplníme vrecko s ozdobným hrotom a nastriekame na rožky. Dáme do chladničky stuhnúť.
Čokoládu roztopíme a namáčame v nej rožky krémovou časťou dole.
...približne 30-35 kusov podľa veľkosti...
inšpirácia: https://nanicmama.sme.sk/zakusky/parizske-rozky-1
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára