Ingrediencie:
Cesto: 400 g polohrubá múka * 1 prášok do pečiva * 150 g práškový cukor * 250 g palmarin * 1 KL citrónová kôra * 4 žĺtka * 1 PL kyslá smotana _____ Plnka: 4 bielka * 3 smotany kyslé * 3 vanilinové cukre * 1 pudingový prášok * 1 PL kukuričný škrob
Cesto: 400 g polohrubá múka * 1 prášok do pečiva * 150 g práškový cukor * 250 g palmarin * 1 KL citrónová kôra * 4 žĺtka * 1 PL kyslá smotana _____ Plnka: 4 bielka * 3 smotany kyslé * 3 vanilinové cukre * 1 pudingový prášok * 1 PL kukuričný škrob
Postup:
Suroviny
na cesto vymiesime a rozdelíme na polovicu. Dáme zachladiť do mrazáku.
Plech si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Jednu polovicu cesta
rozvaľkáme a uložíme do plechu. Cesto posypeme pomletými piškótami a
nalejeme plnku. Druhú polovicu cesta nastrúhame na plnku. Pečieme 35
minút na 180 stupňov.
Plnka: Zmiešame kyslú smotanu, puding, cukor a škrob. Bielka vyšľaháme na sneh a spojíme s kyslou smotanou.
Tortu robím z polovičnej dávky do tortovej formy. Do polovice plnky môžeme pridať mletý mak.
Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/kralovsky-kolac/21685-recept.html
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára