Kráľovský koláč (torta)

Ingrediencie:

Cesto: 400 g polohrubá múka * 1 prášok do pečiva * 150 g práškový cukor * 250 g palmarin * 1 KL citrónová kôra * 4 žĺtka * 1 PL kyslá smotana _____ Plnka: 4 bielka * 3 smotany kyslé * 3 vanilinové cukre * 1 pudingový prášok * 1 PL kukuričný škrob

Postup:

Suroviny na cesto vymiesime a rozdelíme na polovicu. Dáme zachladiť do mrazáku. Plech si vymastíme tukom a vysypeme múkou. Jednu polovicu cesta rozvaľkáme a uložíme do plechu. Cesto posypeme pomletými piškótami a nalejeme plnku. Druhú polovicu cesta nastrúhame na plnku. Pečieme 35 minút na 180 stupňov.

Plnka: Zmiešame kyslú smotanu, puding, cukor a škrob. Bielka vyšľaháme na sneh a spojíme s kyslou smotanou.

Tortu robím z polovičnej dávky do tortovej formy. Do polovice plnky môžeme pridať mletý mak. 

Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/kralovsky-kolac/21685-recept.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...