Trojfarebná vianočka

Ingrediencie:

cesto: 300 g polohrubá múka * 200 g hladká múka * 2 PL cukor kryštál * štipka soli * 1 sušené droždie * 200 ml mlieko * 2 vajcia * 100 g mäkké maslo * hrozienka _____ hnedá časť: 2 KL caro káva * 1 KL med * trocha mlieka _____ tmavá časť: 20 g kakao * 1 KL med * trocha mlieka _____ vajce na potretie * mandľové lupienky * maslo

Postup:

Mlieko zohrejeme a pridáme cukor a droždie. Krátko počkáme kým vzíde kvások. Pridáme vajcia, múky a štipku soli. Vymiesime a na záver pridáme mäkké maslo a hrozienka. Vypracujeme hladké cesto. Necháme kysnúť, kým zdvojnásobí objem. Cesto môžeme dať vypracovať aj do pekárne. 

Vykysnuté rozdelíme na 3 časti. Jednu necháme bielu. Do druhej zamiešame "kašičku" z Caro kávy, medu a trocha mlieka. Do tretej zamiešame "kašičku" z kakaa, medu a trocha mlieka.

Urobíme valčeky a zapletieme do vrkoča.Necháme pol hodinu podkysnúť. Potrieme vajíčkom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme na 180 stupňov do zlatohneda - 30-35 minút. Po upečení potrieme maslom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...