Valašský kontrabáš

Ingrediencie: 

1 kg zemiaky * 400 g pohánka * 300 g údený bôčik * 2 cibule * 3 strúčiky cesnaku * majoránka * masť * soľ * čierne mleté korenie * strúhaný tvrdý syr

Postup:

Pohánku prepláchneme a odmeriame množstvo. Privedieme k varu 2x také množstvo vody. Do vriacej vsypeme pohánku, osolíme. Počkáme až voda začne znova vrieť. Vypneme a zakrytý hrniec zabalíme do deky a necháme 20 minút odpočívať. 

Zvlášť uvaríme olúpané a na malé kocky nakrájané zemiaky v osolenej vode.

Na troche masti osmažíme nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané mäso a opekáme. Ochutíme majoránkou, korením a rozotretým cesnakom. 

Všetko spolu premiešame a urovnáme do vymastenej zapekacej misy. Zapekané na 180 stupňov približne 20-30 minút. Ku koncu posypeme strúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...