Išelské tortičky

Ingrediencie:

Cesto: 420 g hladká špaldová múka * 120 g práškový cukor * 280 g Hera * 80 g mleté orechy * 1 vanilkový cukor * 1 KL prášok do pečiva _____ plnka: 250 ml mlieko * 1 Zlatý klas * 2 PL cukor kryštálový * 250 g maslo * 1 PL um * 2 PL mleté orechy _____ čokoládová poleva * polovičky orechov

Postup:

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré zabalené vo fólii odložíme na pol hodinu do chladničky. Po tom čase ho vyberieme, rozvaľkáme a vykrajujeme formičkou o priemere 4,5 cm. Ukladáme na plech s papierom a upečieme. Približne 8-10 minút na 180 stupňov. 

Plnku si pripravíme tak, že z mlieka cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Prikryjeme ho fóliou, aby sme nemali šupku. Maslo izbovej teploty prešľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding a um. Vyšľaháme na hladký krém a zamiešame ešte mleté orechy. 

Kolieska zlepujeme pomocou cukrárenského vrecka. Vrchnú časť polejeme čokoládou a zatlačíme polovičku vlašského orecha. Odložíme stuhnúť do chladu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...