Mocca srdiečka

Ingrediencie:

cesto: 250 g hladká špaldová múka * 70 g práškový cukor * 150 g tuk * 1 KL mletá káva _____ plnka: 150 g maslo * 2 PL práškový cukor * 2 PL silná čierna káva * 1 PL kakao _____ biela čokoládová poleva

Postup:

Zo surovín vymiesime cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme tvary. Ukladáme na plech s papierom a pečieme 8-10 minút na 180 stupňov. Maslo vymiešame s cukrom a zašľaháme kávu s kakaom. Vychladnuté srdiečka zlepujeme krémom a ozdobíme bielou polevou.

Alternatíva plnky: 130 g masla * 1 PL práškový cukor * 125 ml silná čierna káva * 1 PL hrubá múka  - ale tej je na dvojitú dávku surovín na cesto.  Zo silnej kávy a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Mäkké maslo vymiešame s cukrom a zmiešame s vychladnutou kašou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...