Linecké orechové rezy so žĺtkovou polevou

Ingrediencie:

linecké cesto: 150 g polohrubá múka * 150 g hladká múka * 200 g tuk * 80 g práškový cukor * štipka soli * citrónová kôra * 1 vajce _____ orechové cesto: 250 g tuk * 100 g práškový cukor * 150 g mleté vlašské orechy * 7 bielka * 0,5 dcl umu _____ poleva: 7 žĺtky * 80 g práškový cukor _____ čokoládová poleva

Postup:

Linecké cesto si pripravíme tak, že do misky si preosejeme múku a pridáme zvyšné suroviny. Vymiesime hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme do chladničky odležať. Cesto potom preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na veľkosť plechu - 25x35 cm. Popicháme vidličkou. 

Tuk (Heru) vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme mleté orechy a um. Z bielkob vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešame do plnky. Plnku nanesieme na linecké cesto a zarovnáme. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov približne 40 minút. 

Žĺtky s práškovým cukrom vymiešame lyžicou dohladka a nanesieme na horúci upečený koláč, necháme stuhnúť. Pred podávaním ozdobíme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...