3 kg paradajky * 3 stredne veľké jablká * 4 cibule * 1 väčšia hlavička cesnaku * 3 ks bobkový list * 5 guličiek nové korenie * 350g kryštálový cukor * 120 ml ocot * 1/4 KL čierne mleté korenie * 1/2 KL mletá škorica * 6 KL soľ * 2 KL mletá červená paprika
Postup:
Paradajky nakrájame na väčšie kusy a dáme do hrnca. Pridáme nakrájané jablká, cibuľu a cesnak. Do gázy, alebo sitka na čaj dáme bobkový list a guličky nového korenia – potom ich ľahšie vyberieme. Varíme dve hodiny. Ak chceme pikantný kečup na začiaku pridáme chilli papričku. Po dvoch hodinách vyberieme korenie a zmes rozmixujeme. Následne cez sitko prepasírujeme, čím sa zbavíme semienok z paradajok. Rozmixovaný kečupový základ dáme variť do hrnca a pridáme cukor, ocot, mleté korenie, škoricu, soľ a červenú papriku. Varíme do požadovanej hustoty. Kečup nalejeme do fliaš a uzavrieme. Sterilizujeme približne 15 minút pri 100 stupňoch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára