Pizza

Ingrediencie:

300 g hladká múka * 150 ml vlažná voda * 15 g droždie * 2 PL olej * 1/2 KL soľ * štipka cukor 

Postup:

Vo vlažnej vode rozmiešame droždie, cukor a olej. Prisypeme múku a soľ. Vypracujeme hladké, vláčne a elastické cesto. Takto spracované a nenakysnuté zabalíme fóliou a dáme do chladničky do druhého dňa. Na druhý deň pred pečením ešte raz premiesime a rozdelíme na dve časti. Necháme postáť pri izbovej teplote. Každú časť trocha pomúčime a rukami povyťahujeme okraje. Obložíme podľa chuti a pečieme na maximum 8 minút. Horúce okraje potrieme olivovým olejom.

Inšpirácia: https://bonvivani.sk/recepty/pizza-margherita

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...