kakaový korpus: 6 vajec * 150 g kryštálový cukor * 145 g hladká múka * 36 g kakao * 6 PL olej * štipka soli_____ svetlý korpus: 2 bielka * 60 g cukru * 2 žĺtky * 50 ml olej * 50 ml vlažná voda * 100 g polohrubá múka * 1 KL prášok do pečiva _____ pribináčik plnka: 500 ml šľahačková smotana * vanilkový puding bez varenia Creme Ole * 250 g jemný plnotučný tvaroh * vanilínový cukor _____ 2 banány * čučoriedky _____ 100 g čokoláda na varenie * 100 g tuk * 2 PL olej
Postup:
Kakaový korpus pripravíme podľa predchádzajúceho receptu.
Svetlý korpus: vyšľaháme bielky s cukrom do tuha, postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej, vodu a múku s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Upečieme. Korpus necháme vychladnúť.
Plnku si pripravíme zmixovaním hore uvedených surovín.
Tmavý korpus raz prerežeme. Jednu časť uložíme na podnos. Navrstvíme časť plnky, rozložíme narezané banány a čučoriedky. Prikryjeme svetlým korpusom. Znova natrieme časť plnky, narezané banány a čučoriedky. Prikryjeme druhým tmavým korpusom. Plnku natrieme aj na boky a vrch torty. Urovnáme, zahladíme. Necháme stuhnúť do ďalšieho dňa. Na druhý deň si pripravíme vo vodnom kúpeli čokoládu a vlažnou urobíme stekance. Ozdobím plnkou a posypeme ešte čučoriedky.
Torta bola pečená vo forme s priemerom 26 cm.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára