Dvojctihodné koláče

Ingrediencie:

500 g hladká múka * 100 g polohrubá múka * 50 g kryštálový cukor * 1 KL soľ * 1 čerstvé droždie * 300 ml vlažné mlieko * 200 ml olej * 2 žĺtky _____ 2 jemné tvarohy * 2 vanilínové cukry _____ slivkový lekvár * mletý mak * cukor _____ posýpka: 4 PL polohrubá múka * 4 PL cukor * 30 g mäkké maslo

Postup:

Do misky si nalejeme vlažné mlieko, rozdrobíme do neho droždie, pridáme cukor, múky, žĺtka a soľ. Vypracujeme cesto, na záver ešte zapracujeme olej. Vymiesime hladké, nelepivé cesto. Necháme v teple vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníčky (16 kusov), ktoré necháme krátko prikryté podkysnúť. Jednotlivé bochníčky plníme tvarohom ako buchty a ukladáme na plech s papierom na pečenie spojom dole. Sploštíme do tvaru koláča a necháme pol hodinku prikryté podkysnúť. Potom do každého urobíme jamku a naplníme lekvárom alebo makom - ja som naplnila marhuľovým lekvárom zmiešaným s makom. Okraje potrieme bielkom a posypeme posýpkou. 

Pečieme 25-30 minút na 170°.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...