Makovo rejteša

Ingrediencie: 

500 g polohrubá múka * 1 sušené droždie * 1 PL bravčová masť * 2 KL cukor * 1 KL soľ * 300 ml voda _____ 250 g mletý mak * 200 g cukor * citrónová kôra _____ kyslá smotana * bravčová masť * práškový cukor

Postup:

Do misky dáme droždie, pridáme lyžičku cukru a lyžičku múky a pol hrnčeka vlažnej vody. Premiešame a necháme vzísť kvások. Do misy s kváskom si preosejeme múku, pridáme zvyšný cukor, soľ, masť a zvyšnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť. Pripravíme si zatiaľ plnku zmiešaním maku, cukru a citrónovej kôry. Cesto rozdelíme na polovicu. Každú zvlásť vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, potrieme kyslou smotanou a dáme na každú polovicu makovej plnky. Kraje cesta zahneme a cesto zavinieme. Závin preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozpustenou masťou. Pečieme približne 30-40 minút na 200°. Hotový posypeme práškovým cukrom.  

Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/makovo-rejtesa-videorecept/82406-recept.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...