125 ml vlažné mlieko * 50 g roztopené maslo * 50 g cukor * 1/2 čerstvého droždia * štipka soli * 375 g polohrubá múka * 2 vajcia _____ slivkový lekvár * maslo na potretie * kryštálový cukor+mletá škorica
Postup:
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Do vykysnutého kvásku pridáme zvyšné suroviny a vymiesime cesto. Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme, natrieme lekvárom a preložíme, zhora tretinu do stredu a spodnou tretinou zakryjeme. Nakrájame na 5 cm pásy, preložíme na plech. Potrieme maslom, posypeme zmesou cukru a škorice. Pečieme 15 minút na 200°.
Na fotke plnené marhuľovým džemom a posypané mletými orechami.
Inšpirácia: https://varecha.pravda.sk/recepty/gapelske-kolace-fotorecept/69360-recept.html
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára