Neťahaná jablková štrúdľa

Ingrediencie:

cesto: 125 g mäkké maslo * 330 g hladká špaldová múka *  ½ balíčka prášku do pečiva * 1 dcl mlieko * štipka soli ______ 1,5 kg očistené a nastrúhané jablká * škoricový cukor * namočené hrozienka v rume * mletý mak * strúhanka _____ maslo na potretie 

Postup:

Zo surovín si vymiesime hladké cesto, ktoré posypeme múkou a necháme do krátko odpočinúť. Ak máme kyslejšie jablká tak ich ochutíme cukrom podľa chuti a prisypeme aj škoricový cukor. Strúhanku si opečieme na panvičke. Cesto si rozdelíme na dve (väčšie štrúdle) alebo štyri časti (menšie štrúdle). Každú postupne vyvaľkáme, posypeme strúhankou a navrstvíme vyžmýkané jablká, posypeme mletým makom, pridáme hrozienka a zavinieme. Štrúdle preložíme na plech s papierom a potrieme maslom. Pečieme približne 35 minút na 200°. Po upečení potrieme roztopeným maslom a pocukrujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...