Špaldový chlieb

Ingrediencie:

300 g hladká špaldová múka * 50 g mleté vločky * 150 g celozrnná špaldová múka * 330 ml teplá voda * 1 PL ocot * pol kocky čerstvé droždie * 1 KL morská soľ * 1 PL med _____ tekvicové semienka

Postup:

Vo vode rozpustíme droždie spolu s medom. Prilejeme k múke a vločkám, do ktorej sme pridali soľ a nejaké semienka (ľanové, sezamové, slnečnicové, tekvicové či konopné) a vypracujeme vláčne cesto. Miesime tak dlho, kým sa cesto neoddeľuje od nádoby a rúk (cca 5-7 minút). Potom necháme na teplom mieste kysnúť, až kým zdvojnásobí svoju veľkosť, asi 45 minút.  Z cesta potom vyformujeme bochník, ktorý uložíme do ošatky spojom nahor a necháme vykysnúť. Keď máme vyhriatu rúru na 200°, cesto z ošatky preklopíme na plech, chlebík narežeme a dáme upiecť - 200° 20 minút, potom znížime na 180° a dopekáme 30 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...