300 g hladká špaldová múka * 50 g mleté vločky * 150 g celozrnná špaldová múka * 330 ml teplá voda * 1 PL ocot * pol kocky čerstvé droždie * 1 KL morská soľ * 1 PL med _____ tekvicové semienka
Postup:
Vo vode rozpustíme droždie spolu s medom. Prilejeme k múke a vločkám, do ktorej
sme pridali soľ a nejaké semienka (ľanové, sezamové, slnečnicové,
tekvicové či konopné) a vypracujeme vláčne cesto. Miesime tak dlho, kým
sa cesto neoddeľuje od nádoby a rúk (cca 5-7 minút). Potom necháme na teplom mieste kysnúť, až kým zdvojnásobí svoju veľkosť, asi 45 minút. Z cesta potom vyformujeme bochník, ktorý uložíme do ošatky spojom nahor a necháme vykysnúť. Keď máme vyhriatu rúru na 200°, cesto z ošatky preklopíme na plech, chlebík narežeme a dáme upiecť - 200° 20 minút, potom znížime na 180° a dopekáme 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára