Obyčajné rožky

Ingrediencie:

drožďový kvások: 100 ml vlažná voda * 1 KL sladenky * 10 g čerstvé droždie * 125 g hladká múka _____ ďalej: 1 KL cukor * 140 ml voda * 1,5 KL soľ * 355 g hladká špaldová múka * 25 g sádlo

Postup:

Suroviny na kvások zmiešame do hladkého cestíčka a zakryté necháme hodinu kysnúť. K vykysnutému kvásku pridáme zvyšné suroviny a vymiesime pružné, hladké cesto, ktoré necháme dobre nakysnúť. Vykysnuté vytiahneme z misy, prepracujeme a rozdelíme na 10 dielov, z ktorých vytvarujeme bochníčky. Necháme prikryté päť minút oddýchnuť. Potom každý rozvaľkáme na ovál, ktorý zrolujeme do rožka. Ukladáme na plech a prikryté necháme dobre nakysnúť. Postriekame vodou a vo vyhriatej rúre na 210° pečieme 12 minút. Do rúry si súčasne na spodok vložíme pekáč, do ktorého pri vkladaní plechu s rožkami vlejeme asi deci horúcej vody, aby sme vytvorili paru. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...