5 rožkov * 600 g údené mäso * 10
vajec * 5 g sušené/20 g čerstvé droždia * 50 ml mlieko * 5 PL polohrubá
múka * 1 KL cukor * soľ * petržlenová vňať * mleté čierne korenie *
muškátový oriešok
Postup:
Rožky si nakrájame na kocky a necháme ich do druhého dňa obschnúť. Taktiež si obvaríme aj mäso.
Na
druhý deň si pripravíme mäso - ja robím tak, že chudé časti nakrájam na
kocky a tie mastné pomeliem. Mäso pridáme k rožkom. Z vlažného mlieka,
múky, cukru a droždia si pripravíme kvások. Vajíčka si rozšľaháme,
ochutíme muškátovým orieškom a prilejeme k nim kvások. Všetko dobre
premiešame (môžeme pridať aj orestovanú cibuľu, prípadne aj cesnak),
dochutíme soľou a korením. Pridáme vňať. Vymastený pekáč vysypeme
strúhankou a hmotu v ňom pekne zarovnáme a necháme hodinku podkysnúť.
Potom vrch jemne potrieme olejom a posypeme strúhankou. Pečieme v rúre
na 200° približne 20 minút. Potom znížime na 180° a pečieme ďalšiu pol
hodinu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára