Veľkonočný syrek (pečená plnka)

Ingrediencie:

5 rožkov * 600 g údené mäso * 10 vajec * 5 g sušené/20 g čerstvé droždia * 50 ml mlieko * 5 PL polohrubá múka * 1 KL cukor * soľ * petržlenová vňať * mleté čierne korenie * muškátový oriešok

Postup:

Rožky si nakrájame na kocky a necháme ich do druhého dňa obschnúť. Taktiež si obvaríme aj mäso.

Na druhý deň si pripravíme mäso - ja robím tak, že chudé časti nakrájam na kocky a tie mastné pomeliem. Mäso pridáme k rožkom. Z vlažného mlieka, múky, cukru a droždia si pripravíme kvások. Vajíčka si rozšľaháme, ochutíme muškátovým orieškom a prilejeme k nim kvások. Všetko dobre premiešame (môžeme pridať aj orestovanú cibuľu, prípadne aj cesnak), dochutíme soľou a korením. Pridáme vňať. Vymastený pekáč vysypeme strúhankou a hmotu v ňom pekne zarovnáme a necháme hodinku podkysnúť. Potom vrch jemne potrieme olejom a posypeme strúhankou. Pečieme v rúre na 200° približne 20 minút. Potom znížime na 180° a pečieme ďalšiu pol hodinu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...