Mrkvovo-banánová torta

Ingrediencie:

3 vajcia * vanilínový cukor * 150 g kryštálový cukor * 50 ml teplá voda * 3 stredne veľké mrkvy * 1 zrelý banán * 50 ml olej * prášok do pečiva * 1/2 KL perníkové korenie * 200 g polohrubá múku * 60 g na hrubo mleté orechy _____ 2 kyslé smotany * mascarpone * citrónová aróma * citrónová kôra * vanilínový cukor _____ vlašské orechy * nastrúhaná čokoláda

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a za stáleho mixovania prilejeme teplú vodu a ďalej spolu prešľaháme. Prilejeme olej, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a korením. Ďalej pridáme na hrubo mleté orechy a na jemno nastrúhanú mrkvu a popučený banán. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 24 cm), ktorú sme vymastili tukom a vysypali múkou. Pečieme približne 45 minút na 180°. Po upečení tortu necháme vychladnúť, prerežeme na natrieme krémom (suroviny na krém zmiešame). Vrch ozdobíme polovičkami orechov a nastrúhanou čokoládou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...