Škoricové rolky

Ingrediencie:

360 g hladká múka * 180 ml teplé mlieko * 20 g droždie * 50 g cukor * 1 vajce * 1 žĺtko * 60 g roztopené maslo _____ 100 g hnedý cukor * 15 g škorica * 60 g mäkké maslo 

Postup:

Do misky si nasypeme múku, urobíme jamku, do ktorej nalejeme teplé mlieko, rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme vajce, žĺtok a vypracujeme cesto. Na záver zapracujeme roztopené maslo. Necháme vykysnúť, kým zdvojnásobí objem. 

Pripravíme si plnku zmiešaním masla, cukru a škorice.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme, natrieme plnkou, zrolujeme a nakrájame niťou. Uložíme na plech a necháme znova podkysnúť. Pečieme približne 20-25 minút na 175°.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...