Ingrediencie:
cesto: 5 bielkov * 5 žĺtkov * 120 g cukor * 200 g mletý mak * 120 g polohrubá múka * 2 KL sóda * citrónová kôra _____ plnka: 250 ml mlieko * 1 vanilkový puding * 2 vanilínový cukor * 4 PL cukor * 120 g maslo _____ 2 PL citrónová šťava * 1 PL horúca voda * 200 g práškový cukor
Postup:
Pudingový prášok rozmiešame v časti mlieka. Zvyšné dáme zohriať, do horúceho vlejeme rozmiešaný puding a uvaríme. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a po častiach zašľaháme puding. Pridáme šťavu z citróna a prešľaháme.
Bielka vyšľaháme do snehu. Za stáleho miešania pridáme postupne žĺtka. Vyšľaháme do peny. Po častiach primiešame mak, múku so sódou a citrónovú kôru. Pečieme na plechu s papierom približne 10 minút na 180°. Upečený necháme vychladnúť a rozrežeme na polovicu.
Jeden plát natrieme plnkou (časť si odložíme na zdobenie), prikryjeme druhým plátom a polejeme citrónovou polevou. Tú si pripravíme zo šťavy, horúcej vody a práškového cukru. Necháme stuhnúť. Nakrájame na obdĺžniky a ozdobíme zvyšným krémom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára